У НАСЕЉУ МЕДАКОВИЋ ОТВОРЕНА ДВА НОВА ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА

У вождовачком насељу Медаковић 2, између улица Игњата Јоба и Индире Ганди, отворена су данас два нова дечја игралишта. Завршене радове на реконструкцији обишли су градски менаџер Горан Весић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић, председник општине Вождовац Александар Савић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.

Градски менаџер Горан Весић је том приликом рекао да су изведени радови коштали 12 милиона динара и да се и даље наставља са акцијом реконструкције дечјих игралишта у свим београдским општинама. У те намене издвојено је нешто мање д 28 милиона динара. „Са станарима у насељу Медаковић данас смо договорили да на јесен заједно посадимо дрвеће, као и то да за потребе једне баке поставимо рампу, како би лакше колицима долазила до свог стана. Осим великих пројеката које радимо, радимо и мале пројекте који живот чине лепшим и лакшим“- изјавио је Весић.

Председник ГО Вождовац Александар Савић навео је да су, као резултат добре сарадње Града, Општине и Зеленила, постављена овако два лепа дечја игралишта у насељу Медаковић, на задовољство свих малишана, као и њихових бака и дека, којима су у близини постављена четири нова шах-стола. „Општина Вождовац је у претходном периоду, заједно са Градом Београдом и ЈКП „Зеленило-Београд“, реконструисала око 25 игралишта, а тај тренд ћемо и даље да пратимо“ – рекао је Савић. Он је најавио да ће, у договору са менаџером Весићем, општина Вождовац ускоро ова игралишта покрити камерама, као што је то већ учињено у свим основним школама, чиме ће се спречити уништавање од стране вандала и обезбедити сигурност деце која их користе. „Велико је задовољство што ће око 500 деце у овом насељу коначно моћи да нађе свој мир. Договорићемо се са 12. полицијском станицом да обрате пажњу на ово подручје, како би се санкционисали сви они који покушају да наруше изглед овог лепог игралишта“ – изјавио је председник Општине.

– Ово је пројекат лепог и модерног игралишта где се водило рачуна о безбедности деце, тако да смо направили игралиште за децу до три године и децу старијег узраста. Површина два дечја игралишта је око 700 квадратних метара, а постављене су и табле са упутствима за коришћење реквизита. На свим површинама радимо према стандардима, а нашим архитектама ћемо дати могућност да испоље своју креативност, јер увек може лепше и боље нешто да се уради – објаснио је директор ЈКП „Зеленило–Београд” Слободан Станојевић.

Између игралишта је направљена пешачка стаза ради лакше комуникације, а уз стазе и око игралишта постављено је шест клупа. Осим клупа за одмор, старији суграђани имају на располагању и четири нова шах-стола са по две шаховске табле.

Поделите вест: