САЈАМ НАУКЕ ЗА ВОЖДОВАЧКЕ ПРЕДШКОЛЦЕ

У дечјем вртићу „Сестре Букумировић“ одржан је данас Сајам науке, у коме су учествовала деца из бројних предшколских установа са Вождовца. Малишани су имали прилике да виде и сами испробају експерименте из појединих научних дисциплина, као што су хемија, биологија, географија и др.

Сајму науке су, поред бројних родитеља и њихове деце, присуствовали Елена Билић, помоћник секретара у Секретаријату за образовање и дечју заштиту, Милош Стојановић, члан Већа општине Вождовац и Лидија Хутовић, директорка Предшколске установе „Чика Јова Змај“ – Вождовац.

Елена Билић рекла је да је овакав вид представљања науке кроз игру, за децу предшколског узраста од великог образовног и васпитног значаја. Директорка Хутовић се захвалила Граду, као и Градској општини Вождовац на разумевању свих потреба и подршци у реализацији активности у Предшколској установи. Она је објаснила да су васпитачи током године са децом припремали активности и матиријал за представљање и приближавање науке њиховом узрасту, што је данас путем Сајма науке свима и приказано.

Поделите вест: