И ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ ПОМОГЛЕ У ЧИШЋЕЊУ ВОЖДОВЦА

У насељу Медаковић на Вождовцу, у улици Боривоја Стевановића, данас је настављена акција пролећног чишћења Београда, у којој су, поред градских и општинских челника, учестовале и личности из јавног живота.

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Вождовац Александар Савић, заједно са сарадницима, показали су својим примером да наш град може бити чистији и лепши, ако се сви укључе и помогну. Поред њих, грабуље у руке узеле су и јавне личности: Светлана Цеца Ражнатовић, Леонтина Вукомановић, Жељко Шашић, Никола Роквић, глумица Драгана Мићаловић и учесници „Пинкових звездица“, као и бројни волонтери.

Градски менаџер Горан Весић захвалио се свим јавним личностима које су, показале да имају свест о томе да Београд треба да буде чист. „Морамо да апелујемо на свест свих људи да се више не стварају овакве депоније. До сада је у акцији учествовало више од 2.000 волонтера, а има и веома добрих примера да се људи сами организују“- рекао је Весић.

Председник општине Вождовац Александар Савић захвалио је свима који су данас дошли, а посебно бројним волонтерима који су учествовали у чишћењу дела улице Боривоја Стевановића. Он је позвао све суграђане, како старије, тако и оне најмлађе, да поведу рачуна о зеленилу и чистоћи. .„Ми ћемо се, као одговорна општинска власт трудити да наш Вождовац буде што чистији, лепши и зеленији. Вождовац има и Авалу, доста зеленила, извора, чак имамо и термалну воду и зато ћемо посветити више пажње очувању еколошке средине“, рекао је Савић.

Певачица Светлана Ражнатовић је истакла да је важно град одржавати чистим и апеловала на суграђане да учествују у акцији чишћења.

– Када се удружимо и када нешто хоћемо, није тешко. Приоритетни задатак нам је да очистимо и средимо наш град, али и пробудимо свест да морамо да живимо у здравијој и чистијој околини. Наш град и наше улице нису депоније, морамо да се потрудимо да град изгледа лепо, попут неких градова у Европи, да буде чист, зелен и здрав за живот – навела је она.

Леонтина Вукомановић рекла је да се и ове године чисти Београд када су Дани Београда и такође позвала суграђане да воде рачуна о чистоћи стално, а не само када дође до проблема. Такође је захвалила градском менаџеру и градоначелнику који су, како је навела, покренули људе у овој великој акцији.

Поделите вест: