КОНСТРУКТИВАН РАЗГОВОР О ПРОБЛЕМИМА ВЛАСНИКА И ЗАКУПАЦА ЛОКАЛА У УЛИЦИ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ

На заједничку иницијативу градског менаџера Горана Весића и председника општине Вождовац Александра Савића, у уторак, 14. априла 2015. године, одржан је састанак у општини Вождовац са представницима закупаца и власника локала у улици Војводе Степе. Председник Општине објаснио је да се лично на терену упознао са великим проблемима са којима се сусрећу закупци и власници локала у овој вождовачкој улици, која се већ месецима реконструише.

На састанку, власници и закупци локала изнели су своје притужбе које су се односиле на проблем смањеног промета и немогућности исплата плата, пореза и доприноса запосленимa. Уједно су се пожалили да им рачуни за порез и остале дажбине нису умањени, што представља додатни проблем, с обзиром да њихове трговинске радње и друге делатости једва да раде.

Горан Весић је изразио спремност да им Град Београд изађе у сусрет и помогне у решавању неког од наведених проблема, а што ће учинити уз консултације и помоћ Министарства финансија, Секретаријата за финансије и Управе јавних прихода. Прихвативши као добар предлог једног од власника локала, Весић је рекао да ће размотрити могућност да део трошкова средстава пореза и доприноса запосленима у локалима сноси Град. Председник ГО Вождовац Александар Савић позвао је и представнике Управе прихода, како би се омогућиле и пореске олакшице локалима који су остварили минималан приход у протеклом периоду, услед реконструкције поменуте улице.

Власници и закупци локала изразили су задовољство што су их Весић и Савић примили и саслушали, а договорено је да се већ следеће недеље поново састану, са конкретним информацијама и предлозима о начину решавања њихових проблема, све у складу са законом.

Поделите вест: