У ПОСЕТИ НАЈСТАРИЈИМ И НАЈМЛАЂИМ ВОЖДОВЧАНИМА

После обиласка дечјих домова, челници општине Вождовац су, у оквиру Ускршње недеље, данас посетили најстарије, као и најмлађе Вождовчане.

Председник општине Вождовац Александар Савић, обишао је пензионере из Дома Вождовац, једног од четири куће за „треће доба“, који се налази у оквиру Геронтолошког центра Београд. Председник је станарима Дома је честитао предстојеће ускршње празнике, уз жељу да их још дуго прати добро здравље, а потом им је заједно са управницом Дома Вождовац Невенком Никић-Симатковић, уручио ускршња јаја . Уједно је од представника Дома добио симболичан поклон захвалности што их представници Општине редовно посећују и мисле на њих.

Он је провео време у разговору са најстаријим Вождовчанима о условима боравка и свим њиховим проблемима које имају. Корисници Дома исказали су задовољство условима у којима бораве, а потражили су помоћ Општине да им се уреди и офарба ограда, као и да се реши проблем наркомана који повремено улазе у њихово двориште.

Председник Савић је рекао да ће Општина поновити још неку сличну акцију чишћења и уређења њиховог Дома, као што је то учинила прошле године и предложио да им се организује још једна посета фрушкогорским манастирима, на шта су присутни изразили велико задовољство. Подсетио да је општина Вождовац увек ту за њих и да ће учинити све што је у њеној надлежности да изађе у сусрет решавању неког од проблема који су навели.

Истим поводом, у дечјим вртићима „Дизниленд“ и „Љиљан“, са малишанима се дружио члан Већа општине Вождовац задужен за предшколске и школске установе Милош Стојановић, заједно са представницима Канцеларије за младе општине Вождовац. Они су деци, испред Градске општине Вождовац, однели ускршња јаја и помогли им да их заједно што лепше украсе.

Поделите вест: