ВАСКРШЊЕ СВЕЧАНОСТИ У „ШУМИЦАМА“

У оквиру Васкршњих свечаности у Центру за културу и спорт „Шумице“, у уторак, 07. априла, обележен је овај најрадоснији православни празник традиционалном изложбом најлепше осликаних ускршњих јаја и цртежа, ученика основних, средњих школа и деце из предшколских установа.

Организатор програма били су Пријатељи деце општине Вождовац. Жири који су сачињавали професори: Марија Стоисављевић, Душанка Андрић и Зорана Поповић, прегледаo je 782 приспела осликана јаја и 609 цртежа са мотивима Васкрса, а награђено је 75 најбољих аутора.

У галеријском простору ЦКС „Шумице“, такође је одржана и свечана завршница општинског такмичења „Најлепши мали илустровани буквар“, намењена ученицима првих разреда основних школа Вождовца. На такмичењу су учествовали ученици првих разреда из 8 основних школа, са преко 30 радова, који су успешно савладали ћирилична слова уз ликовно изражавање.

Овогодишњи жири прегледао је приспеле радове, а најуспешнијим ауторима награде и признања уручила је селектор такмичења, академски сликар, Нина Манић Јовановић и аутор и уредник уметничког програма ЦКС ,,Шумице”, Оливера Драгишић Благојевић.

Присутне малишане поздравио је члан Већа општине Вождовац Милан Тодић, који је похвалио њихове изложене радове и честитао им предстојеће ускршње празнике.

Поделите вест: