НА ВОЖДОВЦУ ЗАПОЧЕТА ВЕЛИКА ПРОЛЕЋНА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА БЕОГРАДА

У улици Саве Машковића на Вождовцу, где се већ преко 20 година прави дивља депонија, спроведена је данас акција великог пролећног чишћења Београда, уз помоћ радника ЈКП „Градска чистоћа” и „Зеленило Београд”, али и великог броја волонтера Вождовца.

Ово је само једна од 20 локација које ће данас бити очишћене, уз ангажовање већине градских предузећа и 500 волонтера, који ће у наредних месец дана уредити око 500 запуштених површина у престоници.

Чишћењу су, поред волонтера, присуствовали и помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић, председник Градске општине Вождовац Александар Савић са сарадницима, директор ЈКП „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Мирослав Богдановић.

„Данас ће ова депонија бити уклоњена уз помоћ радника Градске чистоће и Зеленила, али и великог броја грађана Вождовца. Молимо грађане да се ова и сличне депоније више не понове“ – истакао је Милосављевић.

Председник ГО Вождовац Александар Савић похвалио је ову лепу и корисну акцију Града Београда и општине Вождовац и захвалио се на подршци директорима ЈКП „Градска чистоћа“ и ЈКП „Зеленило“. Он је изразио наду да ће грађани препознати значај овакве акције и да ће помоћи у решавању комуналних проблема на Вождовцу.

Подсетио је грађане да могу путем мејла Еко патроле, што је објављено и на сајту ГО Вождовац, да пријаве депоније и друге неуређене површине. Данас је настављено уклањање још једне дивље депоније поред недавно срушеног нелегално изграђеног објекта у Беранској улици, а у наредном периоду биће још сличних активности. „Апелујем на грађане и њихову свест да сви заједно очувамо ову лепу природу и зеленило на нашој Општини, јер Вождовац са планином Авалом и Бањичком шумом, треба да предњачи у Београду, када је у питању екологија и чистоћа“.

Поделите вест: