ИЗЛОЖБА ДЕЧЈИХ КАРИКАТУРА „МАЛИ ПЈЕР” У „ШУМИЦАМА”

Сви заинтересовани посетиоци моћи ће у Центру за културу и спорт „Шумице”, од среде, 1. априла 2015. год.,  да погледају изложене дечје карикатуре „Мали Пјер”. Изложба на којој ће се наћи 76 карикатура и 16 награђених дечјих радова, биће свечано отворена у 12 часова, а трајаће до 7. априла. Деци ће бити уручене дипломе, каталог изложбе, компакт-диск са дечјим радовима и беџ (аплициран награђен дечји рад). Компанија „Вечерње новости” поклониће каталог карикатура са конкурса „Пјер”.

DSC_0350 (1)

Пријатељи деце Београда и Компанија „Вечерње новости” организовали су 21. конкурс за дечју карикатуру „Мали Пјер” на коме је учествовало око 2.500 деце из 105 основних и средњих школа у Београду. После школских и општинских изложби за финалну селекцију упућена су 264  дечја рада. Покровитељ конкурса је Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, а домаћини су Пријатељи деце Вождовца и Центар за културу и спорт „Шумице”.

Конкурс за дечју карикатуру је настао као право и шанса деце да свету одраслих упуте своје поруке за детињство по мери детета и да изразе свој став и мишљење о свету и појавама у свом окружењу. Њихови радови су најчешће инспирисани темама  везаним за породицу,  школу, заштиту животне средине, јавне личности и друштвено окружење.

Поделите вест: