BOLjI HIGIJENSKI USLOVI U VOŽDOVAČKIM ŠKOLAMA

U 12 voždovačkih osnovnih škola znatno su poboljšani higijenski uslovi, što je postignuto sanacijom i rekonstrukcijom toaleta, čije je radove iz svojih sredstava finansirala Gradska opština Voždovac.

Tim povodom, predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa svojim zamenikom Markom Sarićem i članom Veća opštine zaduženim za predškolsko i školsko obrazovanje Milošem Stojanovićem, obišao je danas dve voždovačke osnovne škole u naselju Braće Jerković – OŠ „Đura Daničić“ i OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, u kojima je nedavno izvršena sanacija toaleta.

Predsednik Savić je, obilazeći škole, izrazio nadu da će učenici i nastavnici biti zadovoljni što su, posle više decenija, dobili nove toalete. „Tendencija opštine Voždovac biće i dalje da se našoj deci obezbede što bolji uslovi za školovanje, bezbedan i zdrav život. Mi smo prošle godine uradili i video nadzor za sve osnovne škole, čime se smanjio kriminalitet u samim školskim dvorištima“, rekao je Savić. Takođe, najavio je i plan Opštine za ovu godinu, koji podrazumeva ograđivanje dvorišta svih osnovnih škola, a jedno od njih je i dvorište OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, koje uopšte nema ogradu iza školske zgrade.

Prisutni predstavnici Saveta roditelja iskoristili su priliku da se zahvale opštinskom rukovodstvu na brzoj reakciji i što su, nakon 40 godina, postavljeni pravi prioriteti i urađeno nešto za škole. Prevashodno su iskazali zadovoljstvo što se rešavaju neki od gorućih problema svih đaka, na prvom mestu renoviranje toaleta koji su bili u izuzetno lošem stanju. Oni su pohvalili zalaganje Opštine da se izađe u susret zahtevima roditelja postavljanjem školske ograde, s obzirom na to da je bezbednost njihove dece svakodnevno ugrožena.

Direktorka OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ pokazala je prisutnima da su svi toaleti u školi u ispravnom stanju, tako da 900 učenika, od ovog polugodišta, u odličnim uslovima boravi u školi. Ona je navela da škola ima sjajnu saradnju sa GO Voždovac, koja je u toku prošle godine pomogla i u sanaciji krova koji je prokišnjavao, u odgušenju kanalizacije i sl., ali takođe i u nekim lepim stvarima. Tako su nagrađeni najbolji đaci-sportisti besplatnim četvorodnevnim putovanjem u Soko Banju, a svim učenicima su omogućene besplatne predstave u Centru za kulturu i sport „Šumice“. Direktorka škole je posebno iskazala zadovoljstvo što će se uskoro početi sa postavljanjem ograde, koju škola nikada nije imala, sve od svog osnivanja 1967. godine.

Podelite vest: