БОЉИ ХИГИЈЕНСКИ УСЛОВИ У ВОЖДОВАЧКИM ШКОЛАМА

У 12 вождовачких основних школа знатно су побољшани хигијенски услови, што је постигнуто санацијом и реконструкцијом тоалета, чије је радове из својих средстава финансирала Градска општина Вождовац.

Тим поводом, председник ГО Вождовац Александар Савић, заједно са својим замеником Марком Сарићем и чланом Већа општине задуженим за предшколско и школско образовање Милошем Стојановићем, обишао је данас две вождовачке основне школе у насељу Браће Јерковић – ОШ „Ђура Даничић“ и ОШ „Змај Јова Јовановић“, у којима је недавно извршена санација тоалета.

Председник Савић је, обилазећи школе, изразио наду да ће ученици и наставници бити задовољни што су, после више деценија, добили нове тоалете. „Тенденција општине Вождовац биће и даље да се нашој деци обезбеде што бољи услови за школовање, безбедан и здрав живот. Ми смо прошле године урадили и видео надзор за све основне школе, чиме се смањио криминалитет у самим школским двориштима“, рекао је Савић. Такође, најавио је и план Општине за ову годину, који подразумева ограђивање дворишта свих основних школа, а једно од њих је и двориште ОШ „Змај Јова Јовановић“, које уопште нема ограду иза школске зграде.

Присутни представници Савета родитеља искористили су прилику да се захвале општинском руководству на брзој реакцији и што су, након 40 година, постављени прави приоритети и урађено нешто за школе. Превасходно су исказали задовољство што се решавају неки од горућих проблема свих ђака, на првом месту реновирање тоалета који су били у изузетно лошем стању. Они су похвалили залагање Општине да се изађе у сусрет захтевима родитеља постављањем школске ограде, с обзиром на то да је безбедност њихове деце свакодневно угрожена.

Директорка ОШ „Змај Јова Јовановић“ показала је присутнима да су сви тоалети у школи у исправном стању, тако да 900 ученика, од овог полугодишта, у одличним условима борави у школи. Она је навела да школа има сјајну сарадњу са ГО Вождовац, која је у току прошле године помогла и у санацији крова који је прокишњавао, у одгушењу канализације и сл., али такође и у неким лепим стварима. Тако су награђени најбољи ђаци-спортисти бесплатним четвородневним путовањем у Соко Бању, а свим ученицима су омогућене бесплатне представе у Центру за културу и спорт „Шумице“. Директорка школе је посебно исказала задовољство што ће се ускоро почети са постављањем ограде, коју школа никада није имала, све од свог оснивања 1967. године.

Поделите вест: