ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ОСЛОБАЂАЊЕ ОД ОБАВЕЗЕ ПЛАЋАЊА НАКНАДЕ ЗА ОДВОДЊАВАЊЕ ЗА 2014. ГОДИНУ

PoplavljenoКако би помогла у отклањању штетних последица поплава и клизишта, Влада  Републике Србије је донела акт којим се сагласила да се власници, односно корисници пољопривредног, шумског и грађевинског земљишта, који су услед поплава у мају 2014. године, претрпели штету на земљишту, односно усевима на територији јединица локалних самоуправа, утврђених у складу са чланом 1. став 3. Закона о отклањању последица од поплава у Републици Србији („Службени гласник РС“ број 75/14), ослободе обавезе плаћања накнаде за одводњавање за 2014. годину.

Актом Владе обвезницима се одобрава одлагање плаћања дуга по основу накнада за одводњавање за 2013. годину до 31. јула 2015. године, као и да се за тај период не обрачунава камата.

Такође, тим актом је предвиђено да су, ради остваривања права на ослобађање од обавезе плаћања накнаде за одводњавање за 2014. годину, обвезници на територији јединица локалних самоуправа дужни да надлежном органу који врши обрачун и задужење тих накнада (Министарство финансија – Пореска управа, ЈВП „Србијаводе“, Београд и ЈВП „Београдводе“, Београд) доставе, у року од 45 дана од дана доношења тог акта (до 22. марта 2015. године) писани доказ (решење, односно потврда) издат од стране надлежног органа јединице локалне самоуправе, да су услед поплава које су наступиле у Републици Србији у мају 2014. године, претрпели штету на земљишту, односно усевима.

Поделите вест: