OPŠTINA U SUSRET PROBLEMIMA GRAĐANA RIPNjA

U opštini Voždovac danas je održana prezentacija povodom postavljanja vodovodnih cevi u ulici Timočki put u Ripnju, kojoj su prisustvovali brojni zainteresovani građani ovog najvećeg podavalskog naselja.

Predsednik GO Voždovac – Aleksandar Savić predsedavao je sastankom, a na brojna pitanja i nedoumice građana odgovarali su i zamenica predsednika Skupštine grada – Andrea Radulović, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ – Svetozar Veselinović, rukovodilac Sektora za razvoj i projektovanje JKP „Vodovod i kanalizacija“ – Zoran Radivojević i odbornica Skupštine GO Voždovac – Svetlana Kovačević.

Na početku prezentacije obratila se Ivana Tomić, član Veća opštine Voždovac zadužena za vodovod i kanalizaciju, koja je pozdravila prisutne građane Ripnja i rekla da su svi danas tu da zajedno dogovore plan i dinamiku uvođenja vodovoda u ulici Timočki put, kao i da se predstavi način na koji je rešen dugogodišnji problem u ulici Put za koloniju. „Ovo je dobar primer kako građani i Opština mogu zajedno da učestvuju u iznalaženju rešenja svih problema“ – navela je Tomićeva.

Predsednik Aleksandar Savić pohvalio je izuzetnu saradnju grada Beograda i gradonačelnika Siniše Malg, kao i Beogradskog vodovoda i kanalizacij sa opštinom Voždovac, koji su pomogli da se reše brojni problemi Voždovčana. „Prioritet će uvek biti pomoći onim ljudima koji su, na neki način najugroženiji, a to ste vi – građani Ripnja. Dok ceo Ripanj i sav podavalski deo ne dobije vodu, putnu infrastrukturu, fekalnu kanalizaciju, dok i ti stanovnici ne budu imali iste uslove kao i u centralnom delu Voždovca, mi nećemo prestati da radimo“ – rekao je Savić. On je pohvalio predan rad odbornice iz Ripnja Svetlane Kovačević i pozvao sve građane ovog naselja da je podrže i obrate joj se za sva komunalna pitanja i probleme koje imaju.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ – Svetozar Veselinović, podsetio je na dato predizborno obećanje da će Ripanj dobiti vodu i da će se napraviti model po kome će se to raditi. Od tada u velikom delu Ripnja uvedena je voda i neće se stati dok ta, možda i najveća mesna zajednica u Srbiji, ne dobije vodu. „Nakon nedavno održanog sastanka sa gradonačelnikom, koji je građanima Ripnja obećao pomoć prilikom uvođenja vodovoda u ulicu Timočki put, ovde smo da tačno preciziramo šta je tom prilikom dogovoreno, objasnio je Veselinović. Dogovoreno je da Grad finansira cevovod u celoj dužini ulice, a da vam se na taj način pomogne, a da vi sa svoje strane obezbedite priključke, po istom modelu koji je primenjn u ostalom delu Ripnja“ – objesnio je direktor BVK.

Tehničke detalje oko uvođenja vodovodnih cevi u ulici Timočki put predstavio je i na planovima prikazao Zoran Radivojević iz BVK, posle čega su usledila pitanja građana, na koje im je direktno odgovarano.

Zamenica predsednika Skupštine grada – Andrea Radulović, objasnila je građanima da se i ubuduće mogu obratiti Opštini i Gradu za pomoć oko svih nerešenih pitanja u njihovom naselju i da će se na sličan način organizovati sastanak sa nadležnim resornim službama, kako bi se lakše i brže došlo do rešenja, a sve u skladu sa finansijskim mogućnostima grada Beograda.

Prisutni građani su na kraju sastanka izrazili zahvalnost predsedniku Aleksandru Saviću i svim ostalim rukovodiocima, koji su pokazali spremnost da izađu u susret njihovim višedecenijskim problemima, što je, između ostalog, rezultat dobre međusobne komunikacije.

Podelite vest: