ОПШТИНА У СУСРЕТ ПРОБЛЕМИМА ГРАЂАНА РИПЊА

У општини Вождовац данас је одржана презентација поводом постављања водоводних цеви у улици Тимочки пут у Рипњу, којој су присуствовали бројни заинтересовани грађани овог највећег подавалског насеља.

Председник ГО Вождовац – Александар Савић председавао је састанком, а на бројна питања и недоумице грађана одговарали су и заменица председника Скупштине града – Андреа Радуловић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ – Светозар Веселиновић, руководилац Сектора за развој и пројектовање ЈКП „Водовод и канализација“ – Зоран Радивојевић и одборница Скупштине ГО Вождовац – Светлана Ковачевић.

На почетку презентације обратила се Ивана Томић, члан Већа општине Вождовац задужена за водовод и канализацију, која је поздравила присутне грађане Рипња и рекла да су сви данас ту да заједно договоре план и динамику увођења водовода у улици Тимочки пут, као и да се представи начин на који је решен дугогодишњи проблем у улици Пут за колонију. „Ово је добар пример како грађани и Општина могу заједно да учествују у изналажењу решења свих проблема“ – навела је Томићева.

Председник Александар Савић похвалио је изузетну сарадњу града Београда и градоначелника Синише Малг, као и Београдског водовода и канализациј са општином Вождовац, који су помогли да се реше бројни проблеми Вождовчана. „Приоритет ће увек бити помоћи оним људима који су, на неки начин најугроженији, а то сте ви – грађани Рипња. Док цео Рипањ и сав подавалски део не добије воду, путну инфраструктуру, фекалну канализацију, док и ти становници не буду имали исте услове као и у централном делу Вождовца, ми нећемо престати да радимо“ – рекао је Савић. Он је похвалио предан рад одборнице из Рипња Светлане Ковачевић и позвао све грађане овог насеља да је подрже и обрате јој се за сва комунална питања и проблеме које имају.

Директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ – Светозар Веселиновић, подсетио је на дато предизборно обећање да ће Рипањ добити воду и да ће се направити модел по коме ће се то радити. Од тада у великом делу Рипња уведена је вода и неће се стати док та, можда и највећа месна заједница у Србији, не добије воду. „Након недавно одржаног састанка са градоначелником, који је грађанима Рипња обећао помоћ приликом увођења водовода у улицу Тимочки пут, овде смо да тачно прецизирамо шта је том приликом договорено, објаснио је Веселиновић. Договорено је да Град финансира цевовод у целој дужини улице, а да вам се на тај начин помогне, а да ви са своје стране обезбедите прикључке, по истом моделу који је примењн у осталом делу Рипња“ – објеснио је директор БВК.

Техничке детаље око увођења водоводних цеви у улици Тимочки пут представио је и на плановима приказао Зоран Радивојевић из БВК, после чега су уследила питања грађана, на које им је директно одговарано.

Заменица председника Скупштине града – Андреа Радуловић, објаснила је грађанима да се и убудуће могу обратити Општини и Граду за помоћ око свих нерешених питања у њиховом насељу и да ће се на сличан начин организовати састанак са надлежним ресорним службама, како би се лакше и брже дошло до решења, а све у складу са финансијским могућностима града Београда.

Присутни грађани су на крају састанка изразили захвалност председнику Александру Савићу и свим осталим руководиоцима, који су показали спремност да изађу у сусрет њиховим вишедеценијским проблемима, што је, између осталог, резултат добре међусобне комуникације.

Поделите вест: