АКТИВНОСТИ КОЈЕ КЛУБ ПРИВРЕДНИКА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ СПРОВОДИ У ЦИЉУ ПОМОЋИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ

– ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ КОМПАНИЈЕ „ДЕЛЕЗ“ И КЛУБА ПРИВРЕДНИКА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Клуб привредника општине Вождовац потписао је 30. јануара 2015. године уговор са компанијом „Делез“ о донацији свежег воћа и поврћа на дневном нивоу домовима за стара лица и омладину, као и за прихватне центре на Вождовцу. Донација обухвата прехрану за око 300 угрожених лица са територије општине Вождовац за шест центара (Прихватилиште за стара и одрасла лица у Кумодрашкој улици, Прихвалиште за децу у Булевару ослобођења, Дом за стара лица Вождовац – Геронтолошки центар у Качарској улици, Школа за основно и средње образовање „Вожд“, Дом за децу и омладину „Моша Пијаде“ у Устаничкој улици и Дом за децу и омладину „Јован Јовановић Змај“ у Улици Браће Јерковић).

Представници компаније „Делез“ и Клуба привредника општине Вождовац – у присуству председника Скупштине општине Вождовац Александра Мирковића, потписали су Уговор у просторијама Градске општине Вождовац, а посредник пилот пројекта је Банка хране Београд.

Овај пилот пројекат у трајању од једне године, почиње са реализацијом већ од 02. фебруара године, што ће бити од великог значаја за све оне којима је помоћ најпотребнија, укључујући и најсиромашније породице које су у евиденцији Канцеларије за националне мањине.

– САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА И КЛУБА ПРИВРЕДНИКА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Састанак на тему „Иницијатива за формирање женског предузетништва на локалном нивоу“, који је 30. јануара 2015. године одржан између Клуба привредника општине Вождовац и представника Привредне коморе Београда, односио се на жене које желе да привређују самостално, социјално угрожене жене, жртве породичног насиља, за младе незапослене жене и припаднице националних мањина.

Овом приликом предочени су начини запошљавања жена рубних и нежних категорија и жена из сигурних кућа, путем социјалног програма. Понуђена је платформа за сарадњу у пројекту социјалног предузетништва.

Клуб привредника је у последње две ставке укључио и Канцеларију за младе и Канцеларију за националне мањине, у циљу помоћи незапосленој омладини, као и социјално угроженим женама националних мањина.

Поделите вест: