ПОСАЂЕНЕ ЈЕЛКЕ СА БУСЕНОМ, КОЈЕ СУ ТОКОМ НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА КРАСИЛЕ ДОМОВЕ ГРАЂАНА

Велика зелена површина у улици Индире Ганди, данас је богатија је за 12 прелепих јелки. Саднице са бусеном, које су после новогодишњих празника доносили грађани, засадили су председник општине Вождовац Александар Савић и директор ЈКП „Зеленило – Београд“ Слободан Станојевић, са својим сарадницима.

Деца из дечијег вртића ”Плави чуперак”, такође су учествовала у акцији и помогла да се зеленилом обогати околина њиховог вртића. Како би јелке брже расле, малишани су отпевали песму „Београде“, а својим цртежима окитили јелке које су засадили.

Председник Општине је том приликом навео да ова акција има едукативни карактер, јер учи нашу децу да чувају природу, да прате како расту јелке које су посадили, те да их сутра покажу својој деци. „Ми хоћемо да Вождовац буде што зеленији, са што више оваквих акција, у којима нам много помаже Зеленило“, рекао је Александар Савић.

Ова традиционална акција садње јелки са бусеном, које су током новогодишњих празника красиле домове грађана, реализује се са циљем озелењавања и очувања животне средине територије општине Вождовац, уз помоћ ЈКП „Зеленило Београд“.

Поделите вест: