ЗАЈЕДНИЧКO СПРЕЧAВАЊЕ НАСТАНКА ЕКОЛОШКЕ КАТАСТРОФЕ У РИПЊУ

Представници руководства општине Вождовац већ други дан заједно са грађанима из улице Пут за колонију у Рипњу, на терену и на лицу места решавају проблем изливања фекалних вода.

У овом подавалском насељу дошло је до поновног изливања фекалних вода у 10 стамбених зграда са по девет станова, због чега је ниво отпадних вода у неким зградама достигао и по 2 метра.

Тим поводом председник општине Вождовац Александар Савић, заједно са Иваном Томић, чланом Већа општине задуженом за водовод и канализацију, Миљаном Шишовићем, помоћником председника Општине и комуналим инспектором изашао је у петак, 12. децембра на терен да би се утврдили стварни узрочници и локација настанка овог великог проблема, који прети да се претвори у еколошку катастрофу. На терен су изашле и екипе ЈКП „Водовод и канализација“ које су чистиле и празниле септичке јаме на најугроженијим местима.

Руководиоци општине Вождовац Марко Сарић, заменик председника општине Вождовац и члан Већа општине Ивана Томић, заједно са комуналним инспектором, председником МЗ „Рипањ“ Драганом Божиловим и угроженим грађанима, обишли су и у понедељак, 15. децембра угрожене локације и оближњу портирницу предузећа „Минел“, где се ниво фекалних вода стално повећава, услед чега се урушава и земља, а као додатна опасност су и високонапонски каблови уз сам објекат. Оно што отежава брже интервенисање је и то што су скице целокупне канализације објеката фабрике „Минел“ уништене у поплави још давне 1985. године, како су представницима општине Вождовац саопштили запослени из ове фабрике.

Због тога је општина Вождовац ургентно обавестила градски Секретаријат за комунално грађевинске и стамбене послове – секретара Нину Јандрић и надлежне из ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и ”Градска чистоћа“, како би сви заједно уложили максималне напоре да се квар лоцира и што хитније отклони. Ангажовањем свих надлежних институција учиниће се све да се избегне велики еколошки проблем, који може да угрози здравље становника овог краја Вождовца.

Поделите вест: