ВЕЛИКА ПОСЕЋЕНОСТ ВОЖДОВАЧКОГ САЈМА ЗАПОШЉАВАЊА

Градска општина Вождовац, у сарадњи са Националном службом за запошљавање – Филијала Београд, Служба Вождовац, организовала је у среду, 15. октобра 2014. године Сајам запошљавања у Центру за културу и спорт „Шумице“.

У периоду између 10 и 15 часова, колико је Сајам трајао, преко хиљаду и петсто људи обишло је штандове 20 приватних послодаваца, који су понудили преко 300 радних места за раднике различитих занимања и квалификација.

Фирме које су учествовале у Сајму биле су Хало огласи, Информатика, Аман, Граве, Ђенерали осигурање, Фудекс, Сити експрес, Р.В обућа и други, а два штанда била су намењена за организовање пракси и потребних обука, као што су курсеви књиговодства, учење страних језика и сл.

Само нека од занимања на која су бројни посетиоци Сајма могли да конкуришу била су грађевински и машински инжењери, кувари, комерцијалисти, књиговође, менаџери, економисти, радници у осигурању, обућарски радници, возачи, радници обезбеђења, курири, магационери, посластичари, бравари, заваривачи, продавци…

Сајам запошљавања свечано су отворили члан градског Већа Драгомир Петронијевић, председник општине Вождовац Алексадар Савић и испред Националне службе за запошљавање обратио се заменик директора НСЗ Драган Сикимић.

Свечаном отварању присуствовали су преставници Града и то заменик председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић, чланови грaдског Већа Весна Ивић и Стево Марушић, испред општине Вождовац председник Скупштине Александар Мирковић, помоћник председника Миљан Шишовић, саветник председника Oпштине као координатор пројекта Вук Мирчетић, који је уједно дао и уводну реч и чланови општинског Већа Реља Огњеновић и Милош Стојановић.

Председник општине Вождовац Александар Савић изјавио је „Част ми је што отварам овај Сајам запошљавања и захваљујем се представницима Града ,сарадницима,као и свим учесницима.На овом Сајму запошљавања имамо у понуди 300 радних места и веома ми је драго што се одазвао велики број младих људи.

Општина Вождовац као одговорна општина ће се трудиити да потпише што више споразума са привредним субјектима о узајамној сарадњи , при чему би општина понудила простор, а привредни субјекти радна места, а све у циљу запошљавања младих људи.“

Члан градског Већа Драгомир Петронијевић истакао је да је циљ организовање што више оваквих Сајмова, конкретно се на овом нуди 300 радних места. Потом истакао „Оно што смо обећали то и радимо,основали смо Савет за запошљавање и трудимо се да спроведемо агресивно запошљавање у приватном сектору. Желимо да помогнемо нашим предузетницима, као што знате отворили смо канцеларије за брзе одговоре како би идентификовали њихове проблеме и покушали да помогнемо у решавању истих. Само јачањем приватног сектора граду Београду и Србији може да буде боље.“

Заменик председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић истакла је да,”Овај Сајам даје младима могућност, драго ми је да су неке фирме управо на овом Сајму отвориле понуду за радна места по први пут, а у разговору са младима осетила је наду у њиховом гласу, јер виде да се ипак нешто дешава. У циљу помоћи младима организовали смо БГ Праксу, јер је сваки почетак тежак”. А потом похвалила општину Вождовац за све активности које спроводи.

Општина Вождовац је једна од само две београдске општине које су ове године организовале Сајам запшљавања. Циљ овакве манифестације је да се смањи број незапослених лица, како на Вождовцу, где их према евиденцији Националне службе за запошљавање има 10.725, тако и на другим београдским општинама.

Поделите вест: