”НАВАЛА НА АВАЛУ”

Културно–спортска манифестација ”Навала на Авалу”, одржана је код Чарапићевог бреста у суботу, 4. октобра 2014. године.

Циљ пројекта је да се планина Авала врати Београђанима као атрактивно излетиште и плућа града. Хуманитарног је карактера, поред многобројних грађана учествовала су и деца из свих Домова без родитеља.

Ову сад већ традиционалну манифестацију организовао је Феријални савез Београда и Вождовца уз подршку Градске општине Вождовац.

Програм се састојао из рекреативне шетње у природи, музичког програма, шумског вишебоја, мини турнира у малом фудбалу и другим спортским активностима.

Малишани из Домова за децу без родитеља, поред спортског програма у коме су учествовали, пратили су и предавање о екологији, рециклажи и заштити животне средине. Такође имали су прилику да посете споменик Незнаном јунаку и симбол Вождовца Авалски торањ.

За старије грађане организовано је такмичење у кувању пасуља.

Председник жирија за нај пасуљ из котлића, био је саветник председника општине Вождовац Вук Мирчетић, који је и отворио ово такмичење.

Након проглашења победника председник општине Вождовац Александар Савић, поздравио је све присутне грађане а малишанима који су учествовали у овом спортском дану као награду поклонио је школски прибор.

Учешће у овој манифестацији узели су и помоћник председника општине Вождовац Миљан Шишовић и члан Већа Милош Стојановић.

Поделите вест: