У МЗ „БАЊИЦА“ ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СКУПШТИНА СТАНАРА

У просторији МЗ „Бањица“ у ул. Булевар ослобођења, руководиоци Општине Вождовац заједно са г-дином Перићем, замеником командира Полицијске станице Вождовац, разговарали су са представницима скупштина станара и улица, као и другим бројним заинтересованим грађанима Бањице о свим проблемима који тиште житеље овог дела Вождовца.

Грађанима су се испред Општине Вождовацаобратили председник Скупштине Александар Мирковић, члан Већа општине задужен за саобраћај, асфалтирање и јавни градски превоз Реља Огњеновић, члан Већа општине Ивана Томић,задужена за водовод и канализацију и Весна Алексић, секретар МЗ „Бањица“.

Најчешће примедбе становника Бањице биле су на рачун недовољне безбедности, нарочито у близини пијаце, где се дешавају честе крађе и напади најчешће на старија лица. Такође на састанку су изнети проблеми са начистоћом и у коров зараслим површинама око зграда које се нередовно чисте и косе, као и проблем паса луталица. Грађани су се жалили и на запушене цеви кишних канализација око свих зграда у насељу, на шта ће Општина указати директору ЈКП „Водовод и канализација“, како би тај проблем био решен пре зиме.

Руководиоци општине Вождовац обећали су да ће ургирати у градском Зеленилу и другим јавним предузећима из њихових надлежности да се насеље Бањица редовније чисти и уређују зелене површине, док је начелник Перић из вождовачке полиције одговорио да ће појачати број полицијских патрола у крају, не би ли се безбедност грађана довела на виши ниво. Он је рекао и да ће се у Полицијској станици Вождовца један запослени задужити само за насеље Бањица и позвао грађане да редовно пријављују све случајеве напада и крађа, на телефон који им је навео.

Члан Већа Реља Огњеновић присутним грађанима рекао је да ће Општина у овом мандату учинити све да се реши проблем недостатка дома здравља и вртића, израдњом истих на Бањици. Поред тога у наредном периоду извршиће се радови на уређењу дечијих игралишта између зграда, чиме ће се најмлађима побољшати услови за игру и бављење спортом у насељу.

Поделите вест: