ПОЗИВ НА РАДИОНИЦУ ”КОСТИМ У ОКВИРИМА ЕВРОПЕ И ВАН ЊЕ”

dostitej-veca-rezolucija-за-интернетГрадска општина Вождовац се са пријатељским установама, укључила у реализацију манифестације која се обележава у око 50 европских земаља. Циљ је представљање јединства и разноликости културног наслеђа, а тема овогодишњег програма је „Језик и писменост“.

Концепт радионице: Једнократни термин у трајању од 150 мин (2 сата и 30 минута), од тога: – предавање-презрентација са видео пројекцијом у трајању од 30 мин и – практични рад – демонстрација начина драпирања одеће кроз историју, као и креирање нових облика драпиране одеће са фотографисањем у трајању од 120 мин.

Циљна група: Сви заинтересовани старији од 18 година.

Планирани капацитет радионице: Максимум 15 учесника.

Тема радионице: Основа европске цивилизације почива на елементима који генерално представљају основну поставку антропологије. Ако је посматрамо кроз њене елементе, схватићемо да одећа представља пра облик првих назнака цивилизације, кроз етнологију, семиотику и социологију. Испитивањем ових елемената долазимо до поставке савремене цивилизације. Игром и креирањем једноставних облика одеће драпирањем можемо веома једноставно да искажемо мисао или презентујемо другачији начин комуникације. Поред процеса упознавања вештине драпирања одеће, развија се и свест о друштвено важним питањима кроз читање основних ликовних, естетских и семиотичких порука.

Партнер радионице: Центар за ликовно образовање “Шуматовачка”

Градска Општина Вождовац Вас позива на отварање манифестације „Дани европске баштине“ у уторак, 23. септембра у Сали већа Општине од 18 часова, за када је предвиђено предавање на тему „Костим у оквирима Европе и ван ње – одећа и настанак цивилизације“.

Имајте у виду да је оптималан број присутних је 15 и да потребно да на време резервишете своје место. Сви заинтересовани, старији од 18 година, могу да се пријаве слањем мејла на адресу vuk.mircetic@vozdovac.rs са назнаком за коју активност се пријављују, најкасније до понедељка, 22. септембра 2014. године.

Поделите вест: