СА ШАМПИОНАТА СВЕТА КУЋИ СА 5 МЕДАЉА

Стонотениска репрезентација Србије особа са инвалидитетом, која је 2. септембра отпутовала у Кину на светско првенство, вратила се у Београд.

Велики број људи окупио се на аеродрому како би дочекао наше представнике коjи су у Пекингу бранили боје Србије. На светском првенству такмичили су се у појединачној и екипној конкуренцији. После много узбудљивих мечева на шампионату света за особе са инвалидитетом, наш тим био је веома успешан, однео је 3 бронзане и 2 златне медаље.

Деветочлану екипу састављену од 5 такмичара, 3 тренера и селектора, на аеродрому Никола Тесла, дочекали си и државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић, председник СО Вождовац Александар Мирковић, члан Већа општине Вождовац задужен за спорт и омладину Милан Тодић и одборник ГО Вождовац Јулијана Станисављевић, која је уједно и председник Савета друштвених делатности.

Општина Вождовац је препознала потребу да помогне овим талентованим спортистима, јер не прави разлику између такмичара, и сходно томе пружа подједнаке услове свим успешним спортистима који представљају своју Општину и државу. Како би се спремили за предстојеће европско првенство, стонотениска репрезентација Србије особа са инвалидитетом, од 22. септембра 2014. године, тренираће у Центру за културу и спорт ”Шумице”, а све трошкове тренинга сносиће Градска општина Вождовац.

Изразивши велико задовољство што једно злато и једна бронза остају управо на Вождовцу, Тодић је честитао нашим репрезентативцима на постигнутим резултатима и пожелео им пуно успеха у наредним такмичењима, са жељом да сваки наредни резултат буде бољи од претходног. Такође, истако је значај свих спортских манифестација које ће општина Вождовац, као и до сада подржавати и у будућем периоду.

Поделите вест: