ПОПЛАВОМ УГРОЖЕНО СТАНОВНИШТВО И ОБЈЕКТИ НА ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Услед великих количина падавина на територији Општине Вождовац поплављена су бројна домаћинства, пословни и јавни објекти, угрожена је вода за пиће, локални водоводи и приватни бунари у домаћинствима, а појавила су се и бројна клизишта.

Инспектори Одељења за инспекцијске послове, на време су обавили проверу на терену и доставили следеће податке о утврђеном броју поплављених кућа, који није коначан.

– број поплављених кућа 350,
– број домаћинстава у којима су поплављена дворишта креће се око 4000, од чега су скоро сва домаћинства у насељима подавалског подручја
– угрожена воде за пиће – локални водоводи у подавалском делу и приватни бунари у домаћинствима,
– угрожено јавних објеката 5 (школа, домови здравља, вртићи…)

Координатор стручно оперативног тима за ванредне ситуације на дан 21. маја 2014. год. је сачинио списак од 144 кућа, дворишта и делова објеката где је потребно извршити дезинфекцију (приватних кућа, обданишта, школа, подрума стамб. зграда, приземља пословних простора, и слично….). Највећа штета забележена је у насељима Рипањ и Пиносава, у улицама: Пут за колонију, Патин мајдан, Трећа Нова, Војв. Влаховића, Авалска, Железничка, Мокролушка, Ново насеље…

Услед поплава, настала су и клизишта на територији Вождовца, где је угрожено 20 кућа, стазе и неизграђено земљиште, а највише у насељу Рипањ. Тим поводом су општински инспектори извршили проверу на терену и пописали сва пријављена клизишта, како би се на време извршила санација штете.

Поделите вест: