ОДБОРНИЧКЕ НАКНАДЕ ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА

На 4. седници Скупштине ГО Вождовац одржаној дана 22. маја 2014. године, узимајући у обзир околности у којима се нашла наша земља због огромних поплава у претходном периоду измењен је дневни ред седнице и прилагођен насталој ситуацији. На самом почетку седнице одржан је минут ћутања за жртве пострадале у недавним поплавама, а у то име сви предлози у вези са избором и именовањима повучени су са седнице као и оставке поднете на функције.

Председник Скупштине општине Александар Мирковић дао је на гласање предлог доношења Одлуке о једнократном одрицању од накнада одборника у сврху санирања последица насталих поплавама, који је био једногласно усвојен.

Одборници су утврдили престанак мандата одборника Скупштине ГО Вождовац др Берислава Векића, са изборне листе Александар Вучић-Српска напредна странка, док су потврдили мандат одборнику Милети Рашићу, са исте изборне листе.

Четвртом тачком дневног реда изгласана је Одлука о завршном рачуну буџета Градске општине Вождовац за 2013. годину.

Скупштина је такође усвојила и Одлуку о регулисању старог дуга закупаца пословног простора на коме је носилац права јавне својине град Београд, корисник општина Вождовац, а којим управља ЈП „Пословни простор-Вождовац“. Управни одбор овог јавног предузећа је на основу члана 19. Статута овог предузећа сачинио предлог Одлуке којом се уређује и регулише плаћање старог дуга и отпис камате. На Скупштини је, такође, донето решење о давању сагласности на Одлуку Управног одбора ЈП „Пословни простор-Вождовац“ о допуни Одлуке о утврђивању закупнине за пословни простор на коме право коришћења има ЈП „Пословни простор-Вождовац“.

Одборници су на једној од тачака дневног реда усвојили мишљење на нацрт Плана детаљне регулације новог Авалског пута, као у предлогу.

Поделите вест: