РЕГИОНАЛНИ ПРОЈЕКАТ „ЕКОНОМИЈАДА“

Друга економска школа са Вождовца домаћин је шесте регионалне Економијадe која се одржава од 10 до 12. априла 2014. године. У пројекту учествују економске школе са територије бивше Југославије, из Бања Луке, Чачка, Загреба, Сарајева, Тузле, Љубљане, Подгорице и Прва економска из Београда. Поред учесника ту су још школе посматрачи из четири града.

Манифестација је свечано отворена у великој сали Градске општине Вождовац у петак, 11. априла 2014. године. Представнике економских школа из региона поздравио је Александар Савић, председник ГО Вождовац, који је изразио задовољство да отвори једну овако значајну манифестацију која се ове године одржава на Вождовцу. Учесницима се обратио и домаћин Дејан Недић, директор Друге економске школе, рекавши да се Економијади одазвалo дванаест школа из свих шест бивших југословенских република.

Алија Сердаревић, директор Економске школе из Сарајева објаснио је да су управо његови ученици први покренули овај регионални пројекат у Сарајеву 2009. године, са циљем да ђаци и наставници средњих економских школа са простора бивше Југославије размене и употпуне знања, искуства и вештине које су стекли у оквиру свог наставног програма са ученицима других средњих школа.

После свечаног отварања, школе учеснице пројекта присутнима су представиле свој рад презентацијама на видеобиму.

Поделите вест: