МАРТ – МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ РАКА

У оквиру акције “Борба против рака”, Дом здравља “Вождовац”, Удружење пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре и Градска општина Вождовац, организовали су улични перформанс “Не смишљајте изговоре” на Душановачком платоу, 08. марта 2014. године у периоду од 10 до 16 часова, у циљу подизања свести опште јавности о значају превенције рака.

У разговору са лекарима Дома здравља Вождовац, заинтересосавани посетиоци су могли да се упознају са методама превентивног деловања у борни против рака и факторима ризика који су најчешћи узроци оболевања од рака. Лекари су скренули пажњу да су пушење дувана, неправилна исхрана, гојазност, физичка неактивност, конзумирања алкохола и изложености штетним утицајима из околине (сунчевог зрачења, штетних супстанција на радном месту и др) најчешћи узроци обелевања од рака и да је најбољи начин да се спречи настанак болести избегавање утицаја познатих фактора ризика који су заправо резултат савременог начина живота.

Председник Општине Вождовац Александар Савић са својим сарадницима, директор Дома здравља Вождовац прим др Нада Јовановић Васиљевић и председник Удружења пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре Миленко Митровић захвалили су се присутнима што су се одазвали позиву и препознали значај овакве манифестације. Такође, Александар Савић је истакао добру сарадњу Општине и Дома здравља и изразио уверење да ће се заједничке активности и сарадња наставити и у предстојећем преиоду.

Поделите вест: