ПOЧЕЛА ПРЕДАВАЊА О ДРОГИ ЗА ВОЖДОВАЧКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Челници ГО Вождовац организовали су у сарадњи са Полицијском управом за Град Београд – Одељењем за сузбијање наркоманије серију предавања под слоганом „Дрога је нула, живот је један“ за ученике првих разреда средњих школа са територије Општине. Првог дана велику салу ЦКС “Шумице” испунило је до последњег места 362 ученика Школе за негу лепоте са својим професорима и директорком.

Стручњаци који се баве овом проблематиком одржали су уводно предавање после кога су следила питања ученика. Њих 27 тражило је одговоре на питања која их интересују. Највећу пажњу изазвало је сведочење брачног пара Маје и Арсена који су испред Рето Центра говорили као излечени наркомани о томе како су ушли у проблем наркоманије, колико је била драгоцена подршка породица и колико их је друштво са којим су уживали психоактивне супстанце спречавало да почну лечење и одвикавање. Са посебном пажњом ученици су саслушали овај млади брачни пар који ће за који месец добити и принову. Маја је иначе рођена Београђанка, а Арсен је Сплићанин.

Ова предавања за 1.300 ученика првих разреда средњих школа слушаће током пет дана ученици свих шест школа са територије Вождовца. Предавања је током протекле три недеље већ одслушало 2.809 ученика шестих и седмих разреда 15 основних школа. Циљ је да се млади ојачају у њиховом односу према психоактивним супстанцама како би били спремни да одбију понуђену дрогу и да буду свесни ризика и знају какве их опасности вребају.

Следеће предавање слушаће у сали ЦКС “Шумице” ученици Осме београдске гимназије у петак, 15. новембра у 13 часова.

Поделите вест: