ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА КИНЕСКОГ УМЕТНИКА ВАНГ ВЕН ЈИН

У Градској општини Вождовац, 25. септембра 2013. године отворена је изложба слика кинеског уметника Ванг Вен Јин, поводом 1. октобра, националног празника НР Кине. На изложби слика, коју су организовали ГО Вождовац, Друштво Далеки исток и Амбасадa НР Кине у Србији, приказане су слике младог кинеског аутора са традиционалним кинеским мотивима.

Отварајући изложбу слика у свечаној сали, председник ГО Вождовац др Драган Вуканић рекао је: „Ми и даље сарађујемо са нашим највећим пријатељима, не зато што су највећа земља на свету, не зато што су најмногољуднија земља на свету, већ зато што су показали највише љубави према Србији. Наши пријатељи из Кине су нас вечарас обрадовали и пријатно изненадили једном изложбом на врло интересантном платну од пиринча, са уметношћу коју не виђамо сваки дан“.

Господин Си Хонг, саветник за културу амбасадора НР Кине у Београду, присутнима је представио изложбу слика младог кинеског уметника Ванг који тушем црта специјално мотиве тигра у разним типовима. Поред тога похвалио је веома развијену културну размену између НР Кине и Србије, као и добру сарадњу ове две земље у области кинематографије и спорта.

Сви љубитељи кинеске културе и традиционалног сликарства моћи ће и наредних дана да погледају изложбу кинеског уметника Ванг Вен Јин, која ће бити изложена у свечаној сали ГО Вождовац.

Поделите вест: