ИНВЕСТИТОРИ ПРЕВАРИЛИ ВЛАСНИКЕ СТАНОВА, ОПШТИНА ЋЕ ПОМОЋИ ГРАЂАНИМА

stepa_stepanovic1Градска општина Вождовац и Скупштина Градске општине Вождовац усвојили су закључак да у целини подржавају иницијативу Удружења станара насеља Степа Степановић да се не дозволи да усвајањем урбанистичког пројекта дође до промене предвиђених садржаја у насељу, као и да се хитно реализује изградња дома здравља и свих осталих предвиђених пратећих садржаја. Градска општина Вождовац и Скупштина Градске општине Вождовац позивају све релевантне републичке и градске институције да пруже подршку овој иницијативи, која је оправдана не само са становишта житеља насеља Степа Степановић, већ и заштите интереса општине Вождовац у целини.

Удружење станара насеља “Степа Степановић” обратило се Већу Градске општине Вождовац са молбом да се њихова Општина прикључи петицији коју је потписало преко 1300 купаца станова који су спремни да се уз бурне протесте супротставе намери Грађевинске дирекције Србије, који су као инвеститори одустали од договорене изградње објекта здравствене заштите са пратећим садржајима. Борба становника новог насеља усмерена је и против намере инвеститора да у делу насеља изгради бензинску пумпу са претакалиштем течног нафтног гаса и складиштем боца до 1000 кг. Становници се више од месец дана најоштрије противе овим намерама Грађевинске дирекције Србије, а спремни су и да физички, уколико буде било потребно, онемогуће изградњу пумпе у насељу.

Закључак Већа ГОВ и Скупштине ГОВ достављен је: Влади РС, Грађевинској дирекцији Србије, Скупштини града Београда, Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове града Београд.

Поделите вест: