NAGRAĐENI NAJLEPŠI KALIGRAFSKI RADOVI

U galerijskom prostoru Centra za kulturu i sport „Šumice“, u utorak, 5. februara 2013. god., održana je završna manifestacija REPUBLIČKOG TAKMIČENjA U KRASNOPISU učenika osnovnih škola Srbije. Tom prilikom prikazana je izložba najlepših radova, a najuspešnijim takmičarima uručene su prigodne nagrade.

Projekat „Republičko takmičenje u krasnopisu – 2012“, organizuje se sa velikim uspehom već osam godina, a realizovao ga je CKS „Šumice“. Cilj ovog takmičenja osnovaca, koji predstavlja inicijativu od opšteg društvenog i nacionalnog interesa, je očuvanje nacionalnog identiteta, ćiriličnog pisma, kulture izražavanja srpskog jezika, kao i negovanje lepote pisane reči.

Program je podržalo MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE SRBIJE u vidu vrednih publikacija za najuspešnije učesnike takmičenja.

Program je i ove godine naišao na veliko interesovanje, učešće je uzelo oko 25 škola iz Srbije, sa oko 200 takmičara. Stručni žiri sačinjavali su: selektor takmičenja, Mina Manić Jovanović, akademski slikar i Olivera Dragišić Blagojević, urednik umetničkog programa Centra ”Šumice” i autor projekta.

Nagrađeno je 22 najuspešnijih učesnika. U kategoriji učenika do 4. razreda pobedila je Leontina Gabona 4. razred OŠ ”Braća Stefanović” iz Neuzina, a u kategoriji do 8. razreda pobedila je Anamarija Božinovski 8/2 razreda OŠ ”Sremski Front” iz Šida.

Za najlepši rad od svih pristiglih, proglašen je rad Đorđa Mitrovića, učenika 8/2 OŠ ”Dositej Obradović” iz Beograda.

Podelite vest: