НАГРАЂЕНИ НАЈЛЕПШИ КАЛИГРАФСКИ РАДОВИ

У галеријском простору Центра за културу и спорт „Шумице“, у уторак, 5. фебруара 2013. год., одржана је завршна манифестација РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА У КРАСНОПИСУ ученика основних школа Србије. Том приликом приказана је изложба најлепших радова, а најуспешнијим такмичарима уручене су пригодне награде.

Пројекат „Републичко такмичење у краснопису – 2012“, организује се са великим успехом већ осам година, а реализовао га је ЦКС „Шумице“. Циљ овог такмичења основаца, који представља иницијативу од општег друштвеног и националног интереса, је очување националног идентитета, ћириличног писма, културе изражавања српског језика, као и неговање лепоте писане речи.

Програм је подржало МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ у виду вредних публикација за најуспешније учеснике такмичења.

Програм је и ове године наишао на велико интересовање, учешће је узело око 25 школа из Србије, са око 200 такмичара. Стручни жири сачињавали су: селектор такмичења, Мина Манић Јовановић, академски сликар и Оливера Драгишић Благојевић, уредник уметничког програма Центра ”Шумице” и аутор пројекта.

Награђено је 22 најуспешнијих учесника. У категорији ученика до 4. разреда победила је Леонтина Габона 4. разред ОШ ”Браћа Стефановић” из Неузина, а у категорији до 8. разреда победила је Анамарија Божиновски 8/2 разреда ОШ ”Сремски Фронт” из Шида.

За најлепши рад од свих пристиглих, проглашен је рад Ђорђа Митровића, ученика 8/2 ОШ ”Доситеј Обрадовић” из Београда.

Поделите вест: