VOŽDOVAC KRALJEVU-NOVA ŠKOLA ĐACIMA MRSAĆA

U prošlogodišnjem zemljotresu Kraljevo i okolina pretrpeli su ogromnu štetu. Infrastruktura je devastirana, na žalost stradale su i mnoge škole.

Jedna od najoštećenijih bila je škola „Petar Nikolić“ u Mrsaću, lepom selu pored Kraljeva kojoj se urušio krov a popucali zidovi pretili su deci. Neophodna je bila adaptacija.

Opština Voždovac je pritekla u pomoć i poslednjeg dana raspusta, đacima Mrsaća predata je nova škola s novim krovom, spuštenim plafonima s modernim osvetljenjem, novim instalacijama, laminatom, sređenim dvorištem i pomoćnim zgradama.

S delegacijom opštine Voždovac svečanom trenutku prisustvovao je i Aleksandar Vučić ispred Srpske napredne stranke, koja je takođe dala veliki doprinos u obnovi zemljotresom ugroženog Kraljeva.

Opština Voždovac od prvog dana pomagala je pogođenom području. Naše stručne ekipe za praćene štete provele su nekoliko nedelja na terenu da bi se što pre konstatovalo stanje i počela obnova..

Posle procene naša Opština odabrala je školu „Petar Nikolić“ u Mrsaću da je sanira i vrati đake u klupe.

Pre nekoliko dana i to se dogodilo na veliku radost dece, njihovih roditelja i naravno na našu veliku radost što smo mogli da pomognemo u tako teškom trenutku za ovu malu zajednicu.

Svečano je bilo prilikom zvanične predaje škole. Svi su bili uzbuđeni što je završen jedan veliki i lep posao.

Tom prilikom predsednik naše opštine Dr Dragan Vukanić obećao je đacima i njihovim nastavnicima i roditeljima da će Voždovac pomoći da obnovljena škola dobije i biblioteku koju zaslužuje.

Поделите вест: