NAJRASPEVANIJE ODELJENJE U GRADU

Gradsko takmičenje učenika osnovnih škola „Najraspevanije odeljenje” održano je u petak, 25. februara 2011. godine u Centru za kulturu i sport „Šumice”. Na ovim 36. susretima učestvovale su osnovne škole iz 10 beogradskih opština.

Takmičari su izveli po dve kompozicije po slobodnom izboru, od kojih je jedna izvorna narodna, a druga dečja zabavna pesma.

Prvo mesto na takmičenju osvojila je OŠ «LAZAR SAVATIĆ», 4/2, odeljenje iz opštine Zemun, dva drugoplasirana mesta su osvojile OŠ «KARAĐORĐE», 4/1, odeljenje iz opštine Voždovac i OŠ «JOVAN STERIJA POPOVIĆ», 4/1 iz opštine Novi Beograd, dok su treće mesto podelile škole OŠ «DRINKA PAVLOVIĆ», 4/3 iz opštine Stari grad i OŠ«VUK KARADžIĆ» , 4/2 iz opštine Surčin.

Takmičenje je otvorio dr Dragan Vukanić, predsednik Gradske opštine Voždovac, koji je pozdravio mališane, uveren da su svi pobednici, bez obzira na osvojene nagrade. Organizator takmičenja su Prijatelji dece Beograda, u saradnji sa Prijateljima dece Voždovca i Centrom za kulturu i sport „Šumice”.

Поделите вест: