PROMOCIJA KNJIGE O FIDELU KASTRU

promocija knjige1U zgradi opštine Voždovac u četvrtak, 17. februara 2011. godine, održana je promocija knjige  “BESMRTNI KASTRO I SRBSKI ROD”, autora Dragoslave Koprivice.

Knjiga Dragoslave Koprivice posvećena je jednoj izuzetnoj ličnosti, velikanu naše savremene istorije, kubanskom predsedniku Fidelu Kastru. Autorka se upustila u smeo poduhvat da dokaže Kastrovo srpsko poreklo(?) na osnovu etimološki izvedenog zaključka da ukoliko je  Kastro izjavio da je poreklom Kelt iz Galicije u Španiji, to po automatizmu za istoričare znači da je poreklom bio Srbin. Autorka za svoju knjigu tvrdi da je ona lični apel za ukidanje sankcija Kubi.

Građa za knjigu su intervjui sa Fidelom Kastrom stranih autora, a autorka kaže da se nikada nije lično srela sa glavnim junakom. Posebno su dirljivi opisi Kube, čudesne zemlje  našeg globusa, divnog Kubanskog naroda koji živi pod poluvekovnim sankcijama usled čega su dovedeni do tragičnog materijalnog stanja. Uprkos svemu, to je narod pun radosnog življenja, znanja i solidarnosti koji ima čudesnu jednostavnost življenja.

O književnom životu i delu govorili su:
– Dragoljub P. Antić, redovni član Petrovske akademije nauka i umetnosti
– Dejan Lučić, pisac
– Dragoslava Koprivica, autor

Tekstove iz knjige kazivali su Jelena Žigon  i Vico Dardić.

Поделите вест: