UČENICI ZAINTERESOVANI ZA SAOBRAĆAJNE PROPISE

beoinfo2Izuzetno interesovanje beogradskih školaraca vladalo je tokom zimskog raspusta za upoznavanje saobraćajnih propisa po novom zakonu o bezbednosti u saobraćaju, koje je, pod pokroviteljstvom grada Beograda, organizovao Centar za talente „Voždovac“.

– Predavanje je organzovano u sklopu besplatnih programa za učenike, koje tradicionalno tokom raspusta organizuje grad i gradski sekretarijat za sport i omladinu, istakao je danas sekretar Centra za talente Slobodan Miša Brakočević.

On je za Beoinfo precizirao da je predavanje, kod licenciranih predavača, odslušalo nešto više od 150 učenika iz 18 beogradskih osnovnih i srednjih škola, dok se za nastavu prijavilo više od 300 školaraca.

– Takođe, osim upoznavanja sa saobraćajnim propisima, stariji osnovci i srednjoškolci bili su u prilici da se upoznaju sa tehnikama radio operatora, kao i opštim radom u medijima. Program je za dve nedelje raspusta, koji se pretežno održavao u radio klubu „Voždovac” odslušalo 46 učenika – naveo je Brakočević.

Prema njegovim rečima, svi polaznici stariji od 15 godina prijavljeni su za polaganje ispita o poznavanju saobraćajnih propisa za motor do 50 kubuka, kao i dobijanje licence za radio amatere.

– Ovo je bila jedinstvena prilika da učenici polažu poznavanje saobraćajnih propisa po starom zakonu, koji će im u kasnijem periodu omogućiti da sa odvoženih 20 časova polažu i za B kategoriju, ali i veliku novčanu uštedu – ukazao je Brakočević.

Polaznici programa, posle odslušanih 30 časova, dobili su potvrde o završenom predavanju i člansku kartu Centra, koja im omogućuva da u sklopu njega rade stručne elaborate u zanimanjima koje žele da usavršavaju.

Поделите вест: