IZLOŽBA „ČAROBNI SVET“ U GALERIJI OPŠTINE VOŽDOVAC

dsc_0077U utorak, 7. decembra 2010. godine u Svečanoj sali opštine Voždovac otvorena je izložba slika Kosovke Marinković-Stošić. Posetioci ove izložbe imaće priliku do 17. decembra da uživaju u slikama ove  čarobnice  kolorita i  majstora kompozicije.

Otvarajući ovu izložbu Dr Dragan Vukanić, predsednik Opštine izrazio je veliko zadovoljstvo što obeležavanje opštinske Slave  počinje otvaranjem izložbe slika  ove velike slikarke i likovnog pedagoga, jer će ne samo  sugrađani nego i svi naši  gosti uživati u Kosovkinom „Čarobnom svetu“.

Njene najznačajnije izložbe bile su u Sarajevu, Beogradu, Grčkoj, Španiji, Švajcarskoj i Americi. Kosovka je osnovala Udruženje likovnih i primenjenih umetnika u Beogradu, koje nosi njeno ime, kao i slikarsku školu koja radi već preko 16 godina.

Zahvaljujući na ukazanoj časti da se i ovom prilikom predstavi voždovčanima Kosovka je posebno istakla  veliki značaj što je   rukovodstvo opštine Voždovac  otvorilo vrata za kulturu  pa tako i vrata ove galerije što je u ova vremena krize zaista retko i utoliko dragocenije.

Поделите вест: