RIPANJ DOBIJA SPORTSKU HALU

Ripanj će uskoro dobiti sportsku halu! Radovi na njoj svečano su otvoreni u ponedeljak, 25. oktobra 2010. godine, pri O.Š. „Vojvoda Radomir Putnik“. Izvođač radova je „Banes Inženjering“, dok je investitor opština Voždovac. Ukupna vrednost radova je 13,5 miliona dinara. Sportska hala bi trebalo da bude završena za dva meseca tako da će ripanjski mališani, već početkom drugog polugodišta moći da je koriste. Polažući kamen temeljac dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, istakao je da je to prva od četiri hale koje će se graditi u narednom periodu. Deca u Ripnju, prema njegovim rečima, imaju pravo na iste uslove školovanja kao i njihovi vršnjaci u drugim delovima Voždovca.

Planiramo da izgradimo halu u Jajincima i Zucama, kao i u Belom potoku, gde trenutno pripremamo dokumentaciju. Od Svetske Banke očekujemo pomoć za sportsku salu u Kumodražu. U pitanju je pozamašan projekat za školstvo na Voždovcu što iziskuje mnogo vremena i novca – objasnio je dr Vukanić. Izražavajući zadovoljstvo zbog početka radova Ilona Erdeš, v.d. direktora O.Š. „Vojvoda Radomir Putnik“ u Ripnju, rekla je da to mnogo znači za njihovu malu školu na periferiji grada. Naša škola ima 16 odeljenja i 312 đaka. Oni će uskoro moći i svoje slobodno vreme da provode u sprtskoj hali kad bude završena – naglasila je Erdeš.

Takođe, Vlado Sekulić, savetnik predsednika opštine Voždovac, obišao je i ambulantu u Ripnju uoči potpisivanja Protokola za početak radova na saniranju krova ambulante u Kolonija naselju. Ukazujući na loše uslove u kojima ambulanta radi Sekulić je napomenuo da je dužnost Opštine da brine o svim svojim građanima.

Ovde je stanje zaista alarmantno! Krov u zubnoj ambulanti prokišnjava, dok su u istoj prostoriji gde se nalazi sterilizator naslagana i drva za ogrev. Opština će u narednom periodu u saradnji sa fabrikom „Minel“ i Domom zdravlja Voždovac iz budžetskih sredstava popraviti krov ambulante što nam je prioritet, a sagledaće se i mogućnost da se kroz zajednička ulaganja u 2011. godini izgradi i potpuno nova ambulanta. Inače, ova ambulanta ima 1.500 korisnika zdravstene zaštite – precizirao je Sekulić. Posle obilaska ambulante, u prostorijama „Minela“ održan je radni sastanak o budućoj saradnji Opštine i te fabrike koja bi imala za cilj poboljšanje uslova života kako zaposlenih u „Minelu“ tako i svih stanovnika Kolonija naselja u Ripnju.

Početku radova na sporstkoj hali pri O.Š. „Vojvoda Radomir Putnik“ u Ripnju pored predsednika Opštine prisustvovali su još i Vlado Sekulić, savetnik dr Vukanića, Marko Sarić, zamenik predsednika Skupštine Opštine, Goran Kozić, glavni i odgovorni urednik Voždovačkih novina, kao i odbornici SNS iz Ripnja. Inače ta škola je sagrađena davne 1962. godine.

Поделите вест: