„SVE ZA OSMEH“ NA VOŽDOVCU

potpisi za donor karticu1Četrdeset troje građana zaveštalo je svoje organe u petak, 22. oktobra 2010. godine, u okviru akcije „Voždovac, korak ispred svih“. Udruženje prijatelja i roditelja dece bubrežnih bolesnika “SVE ZA OSMEH”, u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac i Ministarstvom zdravlja, delilo je tog dana od 11 do 16 časova informativni materijal o humanom zaveštanju organa. Tom prilikom,  građinima Opštine i svim zainteresovanima pružena je mogućnost da  potpišu donorske kartice.

Akcija je organizovana na dve lokacije: ispred Uslužnog centra Opštine Voždova i Tržnog centra na Banjici. Govoreći o značaju zaveštanja organa dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, koji je ujedno dečiji hirurg, istakao je da je ovaj događaj zapravo nastavak akcije o humanom zaveštanju organa, započete još 9. juna ove godine.

Cilj ove akcije je da se ukaže na značaj zaveštanja organa i ona ne sme da traje dva – tri dana, nedelje ili meseca, već  da ima kontinuitet. Donacijom samo jednog organa nekom se pruža šansa da živi kao sav normalan svet. Mi smo najhumaniji narod i zato tu svoju osobinu moramo da pokažemo na delu – naglasio je dr Vukanić.

Inače, akcija „Voždovac, korak ispred svih“ nazvana je tako jer je Voždovac prva opština koja je ovakav tip akcije organizovala i podržala na svom lokalnom nivou, a pokrovitelj cele manifestacije je KBC banka.

Поделите вест: