VOŽDOVAČKA DEČIJA NEDELJA NA DUNAVU

Mališani iz Doma za nezbrinutu decu „Moše Pijade“ krstarili su u četvrtak, 7. oktobra 2010. godine, Dunavom, većina po prvi put. Pre njih u pogledu na Beograd sa reke uživali su njihovi vršnjaci iz Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ mnogi, takođe, prvi put. Plovidbu im je, uz posluženje i piće priredila opština Voždovac povodom obeležavanja „Dečije nedelje“. Ispraćajući ih na jednočasovno krstarenje sa dunavskog šetališta kod „Kartonke Avala“, predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić istakao je da je briga o deci jedan od prioriteta Opštine na čijem je čelu.

Bilo bi dobro kada bi umesto dečije nedelje postojao dečiji mesec. Cilj nam je i da se što više naših mališana bavi sportskim aktivnostima i da afirmišemo sport u školama. Svakodnevo radimo na tome što pokazuje broj škola koje smo renovirali u proteklom periodu od kada smo na vlasti nadamo se da ćemo u svojoj nameri i uspeti – naglasio je dr Vukanić i dodao da je prioritet Opštine borba protiv droge i nasilja u školama.

Sutradan, u petak, 8. oktobra 2010. godine, Dunavom su, takođe u organizaciji Opštine Voždovac, plovila deca iz Doma „Vasa Stajić“ i druga grupa dece iz Doma „Jovan Jovanović Zmaj“. Na tom krstarenju društvo su im pravili Ljiljana Malušić, pomoćnik predsednika opštine Voždovac i Zlatko Lenhart, koordinator za ljudska i manjinska prava.

Поделите вест: