DEČIJA NEDELJA U OPŠTINI VOŽDOVAC

Povodom obeležavanja „Dečije nedelje“, predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić primio je u četvrtak, 6. oktobra 2010. godine, delegacije đačkih parlamenata 15 osnovnih i 6 srednjih škola sa teritorije Voždovca. Tako su voždovački osnovci i srednjoškolci imali jedinstvenu priliku da razgovaraju sa predsednikom njihove opštine i da mu tom prilikom postave pitanja u vezi sa problemima škola koje pohađaju. Đaci su se najviše interesovali za funkcionisanje prevoza u podavalskim selima do centra grada, za renoviranje fiskulturnih sala u njihovim školama, ogra de, igrališta, osvetljenje u školama i sl. Mnogim školama nedostaju personalni računari, dok druge nemaju adekvatne učionice za boravak učenika. Predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić objasnio je voždovačkim đacima i njihovim nastavnicima da je Opština na čijem je čelu do kraja avgusta obnovila sedam od 12 škola kojima je bila potrebna popravka na školskim objektima, iako taj posao nije u nadležnosti Opštine. On je dodao i da će nastojati da se od Stare mehane u Kumodražu napravi etno kuća.

Istog dana opština Voždovac je ugostila decu O.Š. „Ig“ iz Ljubljane, kojima su već drugu godinu domaćini bili đaci voždovačke OŠ „Bora Stanković“. Tom prilikom je Dubravka Filipovski, pomoćnik predsednika opštine Voždovac, upoznala mališane iz Slovenije sa Voždovcem.

Prioritet opštine Voždovac su naša deca te stoga naša Opština ulaže velike napore i sredstva za obnovu školskih igrališta i fiskulturnih sala. Imamo dva sportska centra „Šumice“ i „Voždovac“, veliki broj parkova i zelenih površina pa zato planiramo da što više afirmišemo sport i da podstaknemo što više dece da se bave sportom na Voždovcu – istakla je Filipovski. Prijemu slovenačkih mališana prisustvovala je i Ljiljana Malušić, pomoćnik predsednika opštine Voždovac.

Tokom prepodneva Ljiljana Malušić je obišla dečiji vrtić „Biseri“, gde je vreme provela u razgovoru i druženju sa mališanima, upoznavši se sa potrebama i problemima ove, kao i drugih predškolskih ustanova sa Voždovca.

Поделите вест: