VELIKA POSEĆENOST SAJMA ZAPOŠLJAVANJA NA VOŽDOVCU

Preko dve hiljade ljudi posetilo je u petak, 24. septembra 2010. godine do 14 časova, Sajam zapošljavanja koji je u Sportskom centru „Voždovac“ organizovala opština Voždovac u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Pored mnogobrojnih privatnih poslodavaca svoje štandove su imale i poznate firme kao što su Vero, Trudbenik, Cepter, Srpska banka, SOS kanal, Delta Đenerali, Hleb i kifle, Fakultet za estetiku i kozmetologiju, Dečiji svet i druge, ukupno 26. U njihovoj ponudi našlo se 350 potreba za zasnivanje radnog odnosa i preko 200 drugih oblika radnog angažovanja.

Kao i prošli put Sajam je otvorio dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, koji je najavio održavanje još jednog Sajma zapošljavanja krajem ove ili početkom sledeće godine s ciljem da što više nezaposlenih dobije svoje radno mesto, čime bi se donekle popravila socijalna karta na opštini Voždovac.

Neposredno posle otvaranja sajma predstavnici opštine Voždovac imali su radni sastanak sa poslodavcima koji učestvuju na sajmu radi uspostavljanja boljeg kontakta i međusobne saradnje. Opština je po drugi put ove godine organizovala Sajam zapošljavanja s ciljem da se smanji broj nezaposlenih, jer je nezaposlenost na Voždovcu iznad proseka.

Prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja iz 2009. godine broj nezaposlenih lica na Voždovcu je blizu 9000, tačnije 8700.

Поделите вест: