O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA OPŠTINI VOŽDOVAC

strategija bezbednosti1Predstavnici Gradskog Sekretarijata za saobraćaj predstavili su u četrvrtak, 23. septembra 2010. godine, u  opštini Voždovac nacrt Strategije bezbednosti saobraćaja za 2011-2015. godine.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa Nacrtom ovog važnog  dokumenta,  te da daju  svoje predloge i sugestije. Bila je ovo, istovremeno, i prilika da predstavnici opštine Voždovac ukažu na najveće probleme čije bi rešavanje doprinelo poboljšanju bezbednosti saobraćaja na ovoj opštini. Predstavnici opštine Voždovac su  ukazali na problem nedovoljnih novčanih sredstava koje Opština dobija i koja je  ograničavaju u uređenju  nekategorisanih puteva  koji su veliki problem na njenoj teritoriji. Istaknuto je da je neophodno izgraditi mnogo više trotoara, pešačkih prelaza, ležećih policajaca, te da je nužno  osvetliti mnoge ulice, pogotovo u podavalskim selima, ali i postaviti nekoliko pasarela preko autoputa kako bi  se poboljšala bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Pored toga,  ukazano je  na problem tri ne obezbeđena prelaza preko pruge u selu Ripanj koji čine veliki problem meštanima ovog ali i drugih  sela.

Opština Voždovac  delegirala je pet svojih  predstavnika: Aleksandra Savića, Vladu Sekulića, Marka Denčića, Marka Sarića, Branislava Ignjatovića koji će evidentirati ove ali i druge probleme na Opštini kako bi bili obuhvaćeni    Strategijom o   bezbednosti saobraćaja i naravno, bili  rešeni po prioritetima  u cilju bolje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Поделите вест: