SIRIJSKI AMBASADOR POSETIO VOŽDOVAC

amb.madzid +áedud i dr vukanic1Opštinu Voždovac posetio je u petak, 17. septembra 2010. godine ambasador Sirijske Arapske Republike u Beogradu NJ. E. dr Medžid Šedud. Tom prilikom sirijski gost je razgovarao sa svojim domaćinom dr Draganom Vukanićem, predsednikom opštine Voždovac o budućoj saradnji. Tokom srdačnog razgovora istaknuto je da srpski i sirijski narod imaju mnogo sličnosti kao i da tradicionalno dobre odnose treba još više produbiti.  Takođe je načelno dogovoreno da se Dani Sirije i sirijske kulture održe u dogledno vreme na Voždovcu. S tim u vezi postignuta je saglasnost da se gost na toj manifestaciji predstavi sa jednim kulturno-umetničkim društvom, izložbom slika, ručnih radova, prezentacijom sirijskih kulinarskih specijaliteta, predavanjem sirijskog ambasadora, kao i projekcijom filma o Siriji.

S obzirom da je dr Vukanić dečiji hirurg razgovarano je i o zdravstveno – medicinskoj saradnji, a prvi čovek Voždovca predložio je i da lično poseti Siriju radi lečenja sirijske dece kojima je njegova pomoć potrebna. Takođe je bilo reči i o ekonomskoj saradnji sirijskih i voždovačkih privrednika.

Na kraju razgovora koji je protekao u prijatnoj i srdačnoj atmosferi zaključeno je da je održavanje Dana Sirije i sirijske kulture na Voždovcu prvi korak u daljoj saradnji između te arapske republike i opštine Voždovac.

Pored predsednika opštine Voždovac sastanku su prisustvovali Dubravka Filipovski, pomoćnik predsednika opštine, Aleksandar Savić, član opštinskog veća, Branislav Mrvić, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove, kao i Dušan Backović, zamenik Javnog pravobranioca, dok su sa sirijske strane pored ambasadora bili njegov savetnik dr Šafik Dejub i šef kabineta sirijskog ambasadora Habaš Habaš.

Поделите вест: