POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI OPŠTINE VOŽDOVAC I SOS KANALA

sos kanal-potpisivanje ugovora1Protokol o saradnji između Opštine Voždovac i SOS kanala, potpisan je u petak, 17. septembra 2010. godine, u toj medijskoj kući. Ispred Voždovca svoj potpis je stavio dr Dragan Vukanić, predsednik te beogradske opštine, dok je u ime SOS kanala ugovor potpisao Dragiša Kovačević, generalni direktor SOS kanala. Na konferenciji za novinare koja je upriličena tim povodom dr Vukanić je naglasio je da je briga o deci jedan od glavnih prioriteta opštine na čijem je čelu.

– Nadam se da je došlo vreme kada oni koji su zaradili mnogo novca neće biti srećni ukoliko ne pomognu one koji su ostali iza nas, a ta su naša deca. Ona moraju da dobiju šansu da se bave sportom. Nisu svi mališani talentovani da slikaju, da pevaju, ali svako dete ima talenat za bavljenje nekim sportom. Mi treba da im omogućimo uslove da se bave sportom koji vole – objasnio je dr Vukanić. S njim se složio i generalni direktor SOS kanala koji smatra da deca treba da žive u zdravom okruženju.

– Posebna pažnja biće posvećena takmičenju osnovaca u fudbalu, košarci, odbojci i rukometu, poznatom kao Liga budućih šampiona. To je najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji koju SOS kanal već 15 godina organizuje. Takođe ćemo nastojati da što veći broj voždovačkih škola uključimo u taj projekat – rekao je Kovačević. Pomoćnik predsednika opštine Voždovac Dubravka Filipovski podsetila je na slogan iz predizborne kampanje – afirmišimo sport, smanjimo drogu.

– Ovde konkretizujemo ono što ćemo u narednom periodu uraditi. Voždovac i osnovne škole na teritoriji naše opštine nemaju adekvatne uslove za razvoj sporta. Mi pripremamo dokumentaciju i tendere za izgradnju četiri sportske hale u četiri osnovne škole na Voždovcu – otkrila je Filipovski. Savetnik predsednika opštine Voždovac Vlado Sekulić izrazio je nadu da će i ostale beogradske opštine slediti primer Voždovca.

– Nastojaćemo da što više privrednika sa teritorije Voždovca uključimo u ovaj projekat – nagovestio je Sekulić i dodao da je sport srpski brend. Pored njih u delegaciji opštine Voždovac bili su još i Branislav Mrvić, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Opštine, kao i Dušan Backović, zamenik Javnog pravobranioca.

Поделите вест: