ZAVRŠEN TURNIR U BOĆANJU

pehari1Srpski klub Zele, koji čuva uspomenu na srpsku porodicu iz Islama grčkog – Kula Janković Stojana, je pobednik prvog Memorijalnog turnira u boćanju „Oluja 2010“. Turnir je na terenu boćarskog kluba Banjica održan od 2. do 5. avgusta u organizaciji opštine Voždovac, BK Banjica i mesnog odbora Srpske napredne stranke Banjica.

Učestvovalo je dvanaest ekipa, među kojima je bila i jedna iz Smedereva, što je turniru dalo na značaju, jer se opština Voždovac ponovo pokazala kao izvrstan domaćin i organizator ovakvih manifestacija. Na takmičenju su se nadmetale ekipe: Zele, Prijatelj, Kanarevo brdo, Lasta, Šimanovci, Zemun, Dalmatinac, Smederevo, Novi Beograd, Mladost, Dinara i Banjica. Posle četvorodnevnih borbi, ovako izgleda poredak: 1. Zele, 2. Kanarevo brdo, 3. Banjica. Zatvaranje turnira uveličao je svojim prisustvom i dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, sa svojim saradnicima, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je Memorijal „Oluja“ uspešno održan, kao i uverenje da će već sledeće godine biti još masovniji. Posle dodele pehara, svi učesnici turnira nastavli su druženje u prijatnoj atmosferi restorana „Ozon“.

Inače, prvi memorijalni turnir „Oluja 2010“ održan je u znak sećanja na nestale, ubijene i proterane Srbe u akciji hrvatske vojske „Oluja“ 1995. godine. Povodom 15. godišnjice egzodusa Srba iz Srpske Krajine, poruka turnira je da se nijedna nevina žrtva ne sme zaboraviti i da se ovakav zločin više nikada ne ponovi.

Поделите вест: