TURNIR “VOŽDOVAC 2010”

turnir1Humanitarni turnir u malom fudbalu „Voždovac 2010“  održaće se od 17. do 30. maja ove godine. Sve utakmice će se igrati na igralištu O.Š. „Karađorđe“, a polufinale i finale u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici. Sav prihod biće upotrebljen za adaptaciju terena Doma za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović – Zmaj“. Do realizacije ove ideje došlo se na predlog Dalibora Petrovića, bivšeg štićenika tog Doma koji je izrazio želju da pomogne ovoj ustanovi u kojoj je proveo niz godina. Kako Domu nedostaje uređeno sportsko igralište, to je od opštine Voždovac zatražio da obezbedi sredstva za asfaltiranje i postavljanje koševa i golova na terenu koji je neophodan štićenicima za rekreaciju i bavljenje sportom.

U ovoj plemenitoj nameri  Daliboru su se pridružili Slobodan Čičanović, generalni sekretar Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Srbije, kao i profesor OŠ „Karađorđe“ Dragan Gojković, koji će pokrenuti organizovanje humanitarnog turnira u malom fudbalu, sa ciljem da se pomogne ovom domu za nezbrinutu decu. Na turniru koji će se održati na terenu OŠ „Karađorđe“ krajem maja, učestvovaće đaci osnovnih škola sa Voždovca, a tom prilikom biće prikupljana sredstva za rekonstrukciju sportskog terena u krugu Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ u ul. Braće Jerković 119.

Predsednik opštine dr Dragan Vukanić izrazio je spremnost da opština Voždovac pomogne ovoj ustanovi i obezbedi sredstva za opremanje i asfaltiranje igrališta, koje će biti od velikog značaja onima kojima je to najpotrebnije.

Turnir se organizuje pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac.

Поделите вест: