MALA MATURA – VELIKO SRCE NA VOŽDOVCU

deca kosova1Gradsku opštinu Voždovac posetilo je 135 učenika osmog razreda sa Kosova i Metohije i isto toliko njihovih vršnjaka iz Beograda u petak, 14. maja 2010. godine, povodom početka, već tradicionalne manifestacije „Mala matura – veliko srce“. Poželevši im dobrodošlicu dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, istakao je da ih je glavni grad prihvatio kao najrođenije.

Beograd i Voždivac vas ne doživljavaju kao goste, već kao svoju decu! I moja porodica i moja duša dolaze iz onog kraja odakle ste vi došli na Voždovac. Oni koji su srušili Avalski toranj, verovatno su imali ideju da vas proteraju sa vaših vekovnih ognjišta – naglasio je dr Vukanić, poželevši đacima mnogo uspeha u školi.

Za bogat kulturno – umetnički program pobrinuli su se  KUD „Stari Dušanovac“, Muzička škola „Petar Konjović“, voždovačko pozorište „Teatar 13“ i KUD „Radost“ iz Rakovica sela. Za đake sa KiM i Voždovca „Soko Štark“ je obezbedio prigodne poklone, dok je hotel „Srbija“ obezbedio smeštaj za nastavnike iz naše južne pokrajine. Posle kulturno-umetničkog programa učenici sa KiM zajedno sa svojim voždovačkim domaćinima posetili su Avalu, a posle toga priređen im je ručak u restoranu „Kumbara“.

Поделите вест: