VISOKE TAKSE GUŠE PREDUZETNIKE

asocijacija preduzetnika1Delegacije Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije i Unije tekstilaca posetile su u petak, 30. aprila 2010. godine opštinu Voždovac. Predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije g-din Milisavljević  i predsednik Unije tekstilaca g-din Knežević razgovarali su sa dr Draganom Vukanićem, predsednikom opštine Voždovac o aktuelnom problemu komunalne takse za isticanje firme. Oni su se žalili na visoke cene tih taksi koje su i do tri puta veće od prošlogodišnjih.

Njihovi predstavnici su istakli da su privrednici tokom 2009. godine zabeležili ogroman pad prometa što je posebno uočljivo za početak 2010. godine jer je promet opao za 20,9 odsto u odnosu na prvi kvartal 2009. godine. Oni su još istakli i da je rast inflacije, cena na malo i troškova života u prošloj godini prema zvaničnoj republičkoj statistici bio u granicama od 10 odsto, pa se postavlja pitanje zašto se takse povećavaju i do 300 odsto. Njihov apel predsedniku dr Vukaniću da on i opština na čijem je čelu podrže njihovu inicijativu za smanjenje komunalnih taksi na nivo koji bi bio podnošljiv u ovim teškim vremenima naišao je na razumevanje voždovačkog rukovodstva.

Dr Vukanić im je obećao i da će opštinsko rukovodstvo u razgovoru sa predstavnicima Grada ukazati na ovaj problem s ciljem da se nađe rešenje koje će biti prihvatljivo i za opštinu i za preduzetnike.

Поделите вест: