SLOVACI NA VOŽDOVCU

izlozba1Humanitarna prodajna izložba naivnih umetnika iz Kovačice i Padine biće otvorena u sredu, 7. aprila 2010. godine, u svečanoj sali gradske opštine Voždovac (Ustanička 53) sa početkom u 18 časova.

Pored predsednika opštine Voždovac dr Dragana Vukanića, koji će otvoriti izložbu, manifestaciji će prisustvovati ambasador Slovačke Republike u Srbiji njegova ekselencija Igor Furđik, predsednik Slovačke stranke Jan Paul, koordinator Kancelarije za manjine u opštini Voždovac Zlatko Lenhart kao i brojne javne ličnosti. Na izložbi će biti predstavljena dela slovačkih naivnih umetnika iz Kovačice i okoline čije slike i danas krase muzeje, galerije i domove širom sveta – Jana Husarika, Ane i Nataše Knjazovic, Zuzane Holubekove, Ane Kotvašove i Gerža Mihala. Prisutnim  gostima će se predstaviti Slovačko kulturno-umetničko društvo „Šafarik“ iz Novog Sada, Hor Matice Slovačke „Vokali“ iz Beograda, KUD  „Stari Dušanovac“ i kamerni orkestar Muzičke škole „Petar Konjović“.

Deo prihoda od kupovine slika biće upućen u Humanitarni fond opštine čime će se pomoći najugroženiji žitelji Voždovca. Izložba će biti otvorena do 16. aprila 2010. godine.
Pozivamo sve sugrađane da narednih dana posete ovu izložbu.

Поделите вест: