DODELJENE NAGRADE „DOSITEJEVO PERO“ – MIŠLJENJE DECE O LITERATURI

dositejevo_peroPredsednik Privremenog organa opštine Voždovac Branko Arsenijević, uručio je danas u CKS „Šumice“ nagrade ”Dositejevo pero” autorima čija su dela čitala i ocenila deca.

Žiri dečije kritike brojao je 264 učenika  beogradskih škola. Na ovaj način deca su iskoristila pravo koje imaju po Konvenciji OUN o pravima deteta da izraze svoje mišljenje i sud u ime svojih vršnjaka o literaturi koja je njima namenjena, a koja je objavljena u 2008. godini.

Po oceni dece  mlađeg uzrastu, prvu nagradu osvojila je knjiga “PREPREDENI MAČAK PELE”, autora Blagoja Rogača i ” PRINC OD PAPIRA” autorke Vladislave Vojvodić. Drugu nagradu u kategoriji za mlađe uzraste osvojila je knjiga ”BAJKA ZA LAKU NOĆ” autorke Lele Marković a treću nagradu knjiga ”LEPO JE BITI DOBAR” autorke Dušanke Bojičić.

Čitaoci starijeg uzrasta, osnovci od 5 – 8 razreda, opredelili su se za knjigu “35 KALORIJA BEZ ŠEĆERA” , autora Jasminke Petrović, drugu nagradu knjiga ”EKSKURZIJA” autora Jove Kneževića, i treću nagradu knjiga ” MUZIKA TRAŽI UŠI” autora Dejana Aleksića.

U realizaciji ovog projekta učestvovala je Organizacija Prijatelja dece opštine Voždovac, Prijatelji dece Zemuna, biblioteke Petar Kočić i  Sveti Sava u saradnji sa CKS ”Šumice”.

Поделите вест: