EDUKATIVNI PROGRAM „DECA – ČUVARI OPŠTINE“

Opština Voždovac zajedno sa organizacijom ”Ambasadori životne sredine” započela je projekat ”Deca- čuvari opštine”. Projekat će tokom narednih 9 meseci biti realizovan u 14 objekata vrtića Predškolske ustanove ”Čika Jova Zmaj” na Voždovcu, sa decom uzrasta od 4-6 godina, uključujući i vrtiće podavalskog regiona.

Tim povodom su danas, 18. maja, voždovački vrtić „1001“ radost obišli Goran Lukačević predsednik Privremenog organa opštine Voždovac i Anđelka Mihajlov predsednica organizacije Ambasadora životne sredine. Oni su izjavili da je veoma bitno deci već od najnižeg uzrasta podsticati svest o važnosti očuvanja životne sredine, počevši od ambijenta u kome borave (vrtići, dvorišta, opštine).

Program je zamišljen tako da se najmlađi zajedno sa odraslima uključuju u raznovrsne radionice kojima se podstiče radoznalost najmlađih, kroz edukaciju i aktivno učešće u kreativnim radionicama, a u određenim segmentima projekat podrazumeva i angažovanje roditelja, te se time podsticajno utiče i na širu društvenu zajednicu.

Поделите вест: