80 GODINA OD SMRTI VOJVODE STEPE

U subotu 25. aprila 2009. godine obeležava se 80 godina od smrti Vojvode Stepe, te će tim povodom u 11 časova biti položen venac na spomenik čuvenom vojskovođi Stepi Stepanoviću u centru Kumodraža. Polaganju venaca prisustvovaće predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Goran Lukačević sa svojim saradnicima kao i delegacije iz Francuske, Vojvodine i podružnica iz Pančeva.

Nakon posluženja okupljeni će se uputiti ka kući slavnog Vojvode koja će tog dana biti otvorena za sve ljubitelje srpske kulture i tradicije. Inače opština Voždovac na svojoj teritoriji ima veliki broj kulturnih spomenika i spomen obeležja: rodna kuća i spomenik vojvode Stepe Stepanovića, Banjički logor, Spomen park u Jajincima, Spomenik neznanom junaku na Avali i mnogi drugi.

Predsednik Privremenog organa  opštine Voždovac Goran Lukačević nastavio je tradicionalnu dobru saradnju između predstavnika opštine Voždovac i članova Podružnice, koja rezurtira neophodnom pomoći i uzajamnom podrškom prilikom obeležavanja godišnjica i značajnih datuma.

Podelite vest: