80 GODINA OD SMRTI VOJVODE STEPE

У суботу 25. априла 2009. године обележава се 80 година од смрти Војводе Степе, те ће тим поводом у 11 часова бити положен венац на споменик чувеном војсковођи Степи Степановићу у центру Кумодража. Полагању венаца присуствоваће председник Привременог органа општине Вождовац Горан Лукачевић са својим сарадницима као и делегације из Француске, Војводине и подружница из Панчева.

Након послужења окупљени ће се упутити ка кући славног Војводе која ће тог дана бити отворена за све љубитеље српске културе и традиције. Иначе општина Вождовац на својој територији има велики број културних споменика и спомен обележја: родна кућа и споменик војводе Степе Степановића, Бањички логор, Спомен парк у Јајинцима, Споменик незнаном јунаку на Авали и многи други.

Председник Привременог органа  општине Вождовац Горан Лукачевић наставио је традиционалну добру сарадњу између представника општине Вождовац и чланова Подружнице, која резуртира неопходном помоћи и узајамном подршком приликом обележавања годишњица и значајних датума.

Поделите вест: