PRORADILA VODOVODNA CRPNA STANICA U PINOSAVI

Višemesečne nestašice vode – ove toliko dragocene tečnosti u podavalskim naseljima, postaju prošlost puštanjem u rad vodovodne crpne stanice Patin majdan, a stanovnici naselja Beli Potok i Pinosava će od njenog rada imati najviše koristi.

Dana 6. novembra o.g. predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević i izvršni direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Svetozar Veselinović obišli su vodovodnu crpnu stanicu Patin majdan u Pinosavi, koja je počela sa radom. Predsednik Lukačević je ovom prilikom najavio da je za narednu godinu u planu izgradnja sekundarne vodovodne mreže kako bi svaka kuća u Pinosavi dobila vodu. Ovaj projekat se sada nalazi u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i očekuje se da već na proleće krene njegova realizacija. Inače, radovi na izgradnji ove crpne stanice su trajali 8 meseci.

U realizaciji projekta na postavljanju potisnog cevovoda dugog četiri kilometra do postojećih rezervoara vode podno Avale učestvovali su opština Voždovac i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Na ovom potesu već postoji stara crpna stanica putem koje se vodom snabdevaju potrošači iz Ripnja, Zuca, Vrčina, Pinosave, Belog Potoka, delova Resnika i ostalih okolnih sela. Izgradnjom novog objekta rad postojeće stanice je značajno rasterećen. Do domaćinstava u ova dva podavalska naselja od sada će dolaziti dodatnih 25 litara vode u sekundi, što predstavlja polovinu od ukupnog dosadašnjeg kapaciteta za ceo podavalski region, s tim da će uobičajeno u zimskom periodu ovi kapaciteti biti smanjeni.

Поделите вест: